Kansainvälinen laajentuminen

Ehrmann on aina ollut saksalaisten meijerien edelläkävijä – myös maantieteellisesti. Nykyinen läsnäolomme maailmanmarkkinoilla perustuu jo varhain tekemäämme päätökseen myydä suosittuja Ehrmann-tuotteita myös kotiseutumme Baijerin alueen ulkopuolella.

Tätä tavoitetta varten piti investoida samanaikaisesti sekä uudenaikaisiin tuotantolaitteistoihin että tarkoituksenmukaisiin kylmäketjuihin ja logistiikkaan. Siten tuotteet säilyivät – myös ilman säilöntäaineita – kauemmin tuoreina ja niitä voitiin myydä menestyksellisesti myös koko Saksassa.

Tämän tien johdonmukaisella jatkamisella päädyttiin Euroopan yhdentymisen ja maailmanmarkkinoiden yhteen kasvamisen myötä kansainväliseen laajentumiseen. Teknisten ja logistiikkaan liittyvien näkökulmien lisäksi innovatiiviset markkinointisuunnitelmat ovat avain menestymiseen ulkomaisilla markkinoilla. Ensimmäinen askeleemme oli kumppanuuteen perustuva laajeneminen ulkomaille pitkäaikaisen saksalaisen kauppakumppanimme kanssa.

Rakennettuaan jakeluorganisaatiot kaikille tärkeimmille eurooppalaisille markkinoille Ehrmann pystyy nykyisin perehtymään asiakkaidensa ja kuluttajiensa maakohtaisiin tarpeisiin. Ehrmann kehittää laadukkaita ja innovatiivisia tuotteita erityisesti kansainvälisille myyntiorganisaatioille ja tuottaa ne myös heidän omilla tavaramerkeillään.

Näin Saksan ulkopuolella kulutetaan nykyisin yli puoli miljardia Ehrmann-tuotetta. Lähes joka neljännestä eurooppalaisesta supermarketista löytyy Ehrmannin tuotteita – useimmat niistä ”made in Germany“. Näin ollen Ehrmann SE:n liikevaihdosta lähes puolet tulee ulkomailta – ja tämä suuntaus on voimakkaasti kasvussa. Pyrimme säilyttämään tavoitteemme avata kansainvälisiä markkinoita ja rakentaa tuotantoa niille pitkäaikaisen menestymisen varmistamiseksi. Huippumodernit tuotantolaitokset Raosissa Moskovassa sekä Brasiliassa ovat jo muuttaneet tämän vision todelliseksi.

Nykyään miljoonat ihmiset maailmassa suosivat Ehrmann-laatutuotteita. Syy on yksinkertainen: niiden maku vie mukanaan.