Proteiinituotteet

Proteiinituotteet

Ylävitoset kaikille, jotka haluavat saada energiaa jokapäiväiseen tekemiseen tai menestyä, millä tahansa elämän osa-alueella!

Ehrmann High Protein -tuotteet ovat jokaiselle, jotka haluavat herkutella kevyemmin ja saada boostia päivään. Niissä on paljon proteiinia, mutta vain vähän hiilihydraatteja ja kaloreita. Ne ovat lisäksi laktoosittomia ja gluteenittomia, eikä niissä ole lisättyä sokeria. Parasta High Protein -tuotteissa on kuitenkin herkullinen maku! Ja tiesitkö, että ne säilyvät treenikassissa hyvänä läpi päivän? Täydellinen välipala aamusta iltaan.

Seuraa meitä Instagramissa @ehrmann_suomi ja hyppää High Proteinin maailmaan!

Seuraa meitä ›

 

Ehrmann High Protein -tuotteet ovat kaikille, jotka haluavat herkutella kevyemmin. Niissä on paljon proteiinia, mutta vain vähän hiilihydraatteja ja kaloreita. High Protein -tuotteet ovat lisäksi laktoosittomia ja gluteenittomia, eikä niissä ole lisättyä sokeria. Parasta High Protein -tuotteissa on kuitenkin herkullinen maku! Ja tiesitkö, että ne säilyvät treenikassissa hyvänä läpi päivän? Täydellinen välipala aamusta iltaan!

Proteiinilaskuri

Tiedätkö päivittäisen proteiinintarpeesi? Ota selvää proteiinilaskurilla!


 

Proteiinien tarve on n. 1,1-1,3 grammaa painokiloa kohti.

Proteiini – hyvinvoinnin lähde

Mitä proteiinit ovat?

Proteiinit eli valkuaisaineet ovat kehon ja lihasten rakennusaineita. Niitä tarvitaan entsyymien ja hormonien valmistukseen sekä kehon immuunijärjestelmän toiminnan takaamiseen. Keho ei voi itse valmistaa proteiineja, joten proteiinit on saatava ruoasta.

Proteiinit stimuloivat energiankulutusta

Proteiinit eivät pelkästään anna energiaa, vaan ne myös kuluttavat sitä ruoansulatuksessa – paljon enemmän kuin esimerkiksi hiilihydraatit tai rasvat. Proteiinit myös sulavat hitaammin, jolloin pysymme kylläisinä pitempään.

Keho ja mieli pysyvät tasapainossa proteiinien avulla

Syömällä proteiinipitoista ruokaa illalla takaat, että insuliini ja verensokeri pysyvät hyvällä tasolla. Tämä auttaa kehoa polttamaan rasvaa yölläkin.

Proteiinit säätelevät myös keskushermoston välittäjäaineita. Tunnetilamme puolestaan riippuvat keskushermoston välittäjäaineista kuten dopamiinista ja serotoniinista, eli ne määräävät, tunnemmeko olomme iloiseksi, surulliseksi, rennoksi, vihaiseksi tai onnelliseksi.

Proteiinit ovat tärkeä tekijä lihasten kehittymisessä

Lihasten kehittymisen pohjana on fyysinen harjoittelu, varsinkin raskas lihaskuntoharjoittelu. Keho tarvitsee proteiineista saatavia aminohappoja, jotta harjoittelu tuottaa tuloksia lihasten muodossa. Huolehdi siksi kehosi proteiininsaannista parhaiden tulosten saavuttamiseksi, mielellään niin ennen harjoittelua kuin sen jälkeenkin.

Kuka tarvitsee proteiinia?

Kaikki tarvitsevat proteiinia, mutta tarvittavat määrät vaihtelevat. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee vähän liikkuvalle noin 0,8 grammaa painokiloa kohden. Jos siis painat 60 kg, sinun tulee saada 48 grammaa proteiinia. Jos treenaat aktiivisesti, tarvitset enemmän proteiinia. Sama pätee raskaana oleviin ja imettäviin naisiin. Aktiivikuntoilijalla ihanteellinen määrä on jopa kaksinkertainen, 1,6 g painokiloa kohden, jolloin 60 kg painoisen henkilön tulisi saada 96-120 grammaa proteiinia päivässä.

Proteiinin lisääminen ruokavalioon kannattaa myös, jos haluat pudottaa painoasi. Näin voit vähentää rasvan ja hiilihydraattien määrää ravinnossasi. Lisäämällä proteiinin määrää vähennät rasvakudosta, et lihaksia.