
Sitruunarahkakakku
by Sara La Fountain
8-10:lle
Pohja:
- 8 munaa
- 3 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
Kostutus:
- 1 ½ dl vettä
- 1 dl sokeria
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl vanilja-aromia
Rahkatäyte:
- 2 prk Ehrmann Maitorahkaa (0,2 %)
- 6 dl kermaa
- 1 dl sokeria
- ½ vaniljatangon siemenet
- 2 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
Sitruunatäyte:
- ½ prk lemon curdia (sitruunatahnaa)
- 2 tl vettä
Koristeeksi:
- 1 l mansikoita
- 1 rasia mustikoita
- 1 rasia vadelmia
- 1 rasia boysenmarjoja
- 1 pussi marenkia
- 1 nippu minttua
Tee ensimmäiseksi kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokeriseokseen.
Paista leivinpaperoidun uunipellin puolikkaalla 200-asteisessa uunissa 8−10 minuuttia, kunnes kakkupohja on kypsä. Varmista puutikkutestillä kakun kypsyys: kun työnnät tikun kakkuun eikä siihen tartu taikinaa, on kakku valmis. Anna kakkupohjan jäähtyä.
Tee sillä välin kostutusliemi. Laita kaikki liemen ainekset kattilaan ja anna kiehua hetki niin että liemi paksuuntuu. Anna jäähtyä. Tee seuraavaksi rahkatäyte. Aloita vatkaamalla kerma kuohkeaksi. Lisää kerman joukkoon sokeri ja Ehrmann-maitorahka sekä vaniljatangon siemenet. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Seuraavaksi liota liivatelehtiä kylmässä vedessä niin että ne pehmenevät. Purista liika vesi pois liivatelehdistä ja laita kattilaan, jossa on kaksi ruokalusikallista vettä. Anna liivatelehtien sulaa ja anna seoksen hieman jäähtyä. Kaada jäähtynyt liivateseos rahka-kermatäytteeseen ja sekoita hyvin.
Tee sitten sitruunatäyte. Sekoita lemon curd ja vesi hyvin yhteen niin, että tahna jää hieman löysähköksi.
Leikkaa kakkupohja kahteen tai neljään osaan mielesi mukaan. Kostuta kakkupohjat kostutusliemellä ja levitä seuraavaksi täytteet tasaisesti. Aloita rahka-kermatäytteellä ja laita sen päälle kerros sitruunatäytettä. Murenna pohjien väliin marenkia ja lopuksi lisää marjoja. Tee kaikki kerrokset samoin ja koristele lopuksi marjoilla ja mintunlehdillä.
Tulosta resepti
