
Savusiikasalaatti
by Sara La Fountain
ainekset
2-4:lle
- 1 savusiika, nypittynä
- 300 g perunoita, pieniä, keitettynä
- ½ rasia kirsikkatomaatteja, puolitettuna
- 1 avomaankurkku, kuorittuna, leikattuna puolikaaren muotoiseksi
- ½ punasipulia ohuiksi renkaiksi leikattuna
- 1 prk jokiravunpyrstöjä tai katkarapuja
- 1 rasia sokeriherneenpalkoja, puoliksi leikattuna
- 1 nippu lehtisalaattia
- 1 pussi salaattisekoitusta
Kastike:
- 1 prk Ehrmann Rahkajogurttia (0,9 %)
- 2 rkl majoneesia
- 3 rkl tilliä
- 1 rkl sitruuna
- 1 tl sinappia
- ½ tl hunajaa
- ½ tl valkosipulia, raastettuna
- suolaa
- mustapippuria
Aloita tekemällä kastike. Laita kaikki kastikeainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Seuraavaksi kokoa salaatti. Laita lautaselle erilaisia salaattilajikkeita. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit, avomaankurkkusiivut ja puolitetut perunat. Lisää vielä punasipulirenkaat, sokeriherneet sekä nypitty savusiika. Lopuksi koristele jokiravunpyrstöillä ja tarjoile salaatti kastikkeen kera.
Tulosta resepti