Rahkapullat

ainekset

Pullataikina:

2,5 dl maitoa

25g hiivaa

1 kananmuna

1 dl sokeria

1 tl kardemummaa

1 tl suolaa 

7,5 dl vehnäjauhoja

75g voita

lisäksi 1 kananmuna voiteluun

Rahkatäyte: 

500g Ehrmann maitorahkaa

2 kananmunaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria


Sulata  voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes liuennut. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot noin desi kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla.

Sekoita sitten täytteen aineikset ja laita kylmään odottamaan.

Jaa kohonnut taikina osiin ja pyöritä taikinasta pikku pullia. Nostele pellille kohoamaan.  Painele mukilla syvennys kohonneisiin pulliin. Voitele kananmunalla. Täytä kolo rahkatäytteellä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 min tai kunnes kypsiä. 


Tulosta resepti
Rahkapullat

 

Raikas & rasvaton maitorahka