
Rahkamarsipaanipulla
by Sara La Fountain
Taikina:
- 1,67 dl maitoa
- 16,67 g hiivaa
- 0,33–0,67 tl suolaa
- 0,67 dl sokeria
- 0,33 rkl kardemummaa
- 0,33 kpl kananmunia
- 4,33 dl jauhoja
- 50 g pehmeää voita
Täyte:
- 1 kananmuna
- 0,17 dl sokeria
- 0,5 vaniljatangon siemenet
- 0,33 prk Ehrmann Pehmeää Rahkajogurttia (0,9 %)
- 0,33 pötkö marsipaania
- 0,33 prk aprikooseja, valutettuna
- 0,33 dl mantelilastuja tai mantelirouhetta
Koristeeksi:
- tomusokeria
- vettä
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää jauhot vähitellen joukkoon, aluksi vatkaten. Lisää pehmeä voi, kun olet lisännyt puolet jauhoista. Sekoita loput jauhoista joukkoon ja vatkaa taikinaa kunnolla. Anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.
Sekoita seuraavaksi täyte, Ehrmann Rahkajogurtti, munat, sokeri ja vaniljatangon siemenet yhteen. Pyöritä taikinasta samankokoisia palloja ja paina muotilla tai vesilasilla painauma, jossa on tilaa täytteelle. Laita pala marsipaania painauman pohjalle, lisää täytettä sekä lopuksi aprikoosin puolikas. Voitele pullat kananmunalla ja lopuksi ripottele mantelilastuja ja paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Koristele pullat tomusokeri-vesimassalla.
Tulosta resepti