Rahkamarinoidut karitsanvartaat keltaisilla kasviksilla

Rahkamarinoidut karitsanvartaat keltaisilla kasviksilla

ainekset

600 g karitsan ulkofilettä

1 prk (250g) Ehrmann maitorahkaa

2 valkosipulin kynttä

1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna

1 tl suolaa

1 tl juustokuminaa

1 tl cayennepippuria

1 keltainen paprika

200 g keltaisia kirsikkatomaatteja

1/2 kesäkurpitsa

suolaa ja pippuria


  1. Pilko lihat noin 5 cm paloiksi.
  2. Valmista marinadi sekoittamalla rahka, valkosipuli, rosmariini, suola, juustokumina ja cayennepippuri.
  3. Kääntele lihapalat marinadissa ja anna maustua vähintään kaksi tuntia. Voit myös jättää yön yli maustumaan.
  4. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja grillivastukselle.
  5. Pilko paprika ja kesäkurpitsa.
  6. Pujottele lihapalat ja kasvikset vartaisiin. Mausta suolalla ja pippurilla
  7. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Käännä vartaat paistoajan puolessa välissä. Paistoaika riippuu lihapalojen koosta, uunin grillivastuksen tehokkuudesta ja kuinka kypsäksi liha halutaan. Se saa jäädä sisältä hieman punertavaksi.

Vartaat sopivat erinomaisesti tarjoiltavaksi Sitruunaisen jogurtti-rahkakastikkeen kanssa, jonka reseptin löydät täältä. Vartaista saa näppärästi kasvisversion korvaamalla lihan mieluisilla kasviksilla.


Tulosta resepti
Raikas & rasvaton maitorahka