
Pääsiäisen mango-passionkakku
by Sara La Fountain
Taikina:
- 1,5 kananmunaa
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 0,25 dl mantelijauhoja
- 0,25 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
Mango-passiontäyte:
- 0,5 prk Ehrmann Vähärasvaista Luonnonjogurttia (1,5 %)
- 3,5 kpl liivatelehteä
- 0,75 dl sokeria
- 1 kpl kananmunanvalkuaista
- 2,5 kpl passionhedelmää, siivilöitynä/renssattuna
- 0,5 prk mangoa (425 g) valutettuna
Suklaamassa:
- 60 g tummaa suklaata, sulatettuna
Koristeeksi:
- pääsiäiskarkkeja
- suklaamunia
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhot siivilän läpi ja nostele ne joukkoon. Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 13–15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
Laita liivatteet likoamaan. Laita passionhedelmien siemenet ja hedelmäliha siivilään ja siivilöi mehu talteen. Sekoita mango sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Sekoita mango ja passion sekaisin.
Lämmitä pieni osa mango-passionkastiketta ja lisää joukkoon pehmentyneet liivatelehdet. Kaada seos loppuun mango-passiontäytteeseen. Seuraavaksi vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää se täytteeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa täyte kahteen kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa. Lisää toiseen kulhoon sulanut suklaa niin, että saat kaksi täytettä: suklaa- ja mango-passiontäytteen.
Laita pohjan päälle passion-mangoseosta ja laita hetkeksi jääkappiin jähmettymään. Lisää lopuksi vielä suklaamassa varoen ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa kunnolla.
Koristele pääsiäiskarkeilla ja suklaamunilla.
Tulosta resepti
