Keltainen tomaattipiirakka

Keltainen tomaattipiirakka

ainekset

pohja:

100 g voita

3 rkl Ehrmann maitorahkaa

3 dl vehnäjauhoja

 

täyte:

Loput Ehrmann maitorahkapurkista (250g)

2 kananmunaa

200 g keltaisia tai oransseja kirsikkatomaatteja

2 rkl basilikaa silputtuna

80 g parmesaaniraastetta

suolaa ja pippuria

2 tl oliiviöljyä


  1. Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi.

  2. Lisää rahka ja työstä tasaiseksi taikinaksi. Muotoile palloksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  4. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin. 25cm) Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä.

  5. Esipaista pohjaa noin 12 - 15 minuuttia kunnes se on saanut vähän väriä.

  6. Valmista täyte sekoittamalla pohjan valmistuksesta jäljelle jäänyt rahka, kananmunat ja silputtu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla.

  7. Leikkaa tomaatit siivuiksi.

  8. Levitä pohjan päälle ensin rahkatäyte, sitten puolet juustoraasteesta. Asettele lopuksi kirsikkatomaattisiivut.

  9. Lisää loput juustoraasteesta, roiski päälle oliiviöljyä ja pippuria.

  10. Paista uunissa noin 30 - 40 minuuttia kunnes pinta on kauniin paistunut.

  11. Lisää päälle tuoreita basilikan lehtiä.


Tulosta resepti
Raikas & rasvaton maitorahka