Siemenillä kuorrutettua lohta ja paahdettuja kasviksia

by Sara La Fountain

ainekset
  • 500 g lohifilee, annospaloiksi leikattuna
  • 0,75 dl siemeniä (auringonkukka, kurpitsa)
  • suolaa

     Kasvikset:

    • 4 porkkanaa, kuorittuna ja lohkottuna
    • 1 lanttu, kuorittuna ja lohkottuna
    • 1 palsternakka, kuorittuna ja lohkottuna
    • 1−2 punasipulia, lohkottuna
    • 3 valkosipulinkynttä, puolitettuna
    • loraus oliiviöljyä

      Kastike:

      • 0,5 omenaa, kuorittuna ja pieninä paloina
      • 2 rkl punasipulia, silputtuna
      • 1 prk Ehrmann Pehmeää Rahkajogurttia (0,9 %)
      • 1 tl sitruunankuorta
      • tilliä, silputtuna
      • 4 rkl purkkiherneitä + 2 rkl lientä
      •  mustapippuria
      •  suolaa
      •  ripaus sokeria

      Pilko kasvikset samankokoisiksi lohkoiksi ja lisää mausteet. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

      Ripottele lohipalojen päälle erilaisia siemeniä ja mausta suolalla. Alenna uunin lämpötilaa 175-asteeseen, lisää lohipalat vihannesten päälle ja anna kypsyä noin 10–15 minuuttia.

      Sillä aikaa kun kalat ovat uunissa, sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile lohi kasvisten ja kastikkeen kera.


      Tulosta resepti
      Siemenillä kuorrutettua lohta ja paahdettuja kasviksia

       

      Pehmeä rahkajogurtti