Savusiikasalaatti

by Sara La Fountain

ainekset

2-4:lle

  • 1 savusiika, nypittynä
  • 300 g perunoita, pieniä, keitettynä
  • ½ rasia kirsikkatomaatteja, puolitettuna
  • 1 avomaankurkku, kuorittuna, leikattuna puolikaaren muotoiseksi
  • ½ punasipulia ohuiksi renkaiksi leikattuna
  • 1 prk jokiravunpyrstöjä tai katkarapuja
  • 1 rasia sokeriherneenpalkoja, puoliksi leikattuna
  • 1 nippu lehtisalaattia
  • 1 pussi salaattisekoitusta

Kastike:

  • 1 prk Ehrmann Rahkajogurttia (0,9 %)
  • 2 rkl majoneesia
  • 3 rkl tilliä
  • 1 rkl sitruuna
  • 1 tl sinappia
  • ½ tl hunajaa
  • ½ tl valkosipulia, raastettuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Aloita tekemällä kastike. Laita kaikki kastikeainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Seuraavaksi kokoa salaatti. Laita lautaselle erilaisia salaattilajikkeita. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit, avomaankurkkusiivut ja puolitetut perunat. Lisää vielä punasipulirenkaat, sokeriherneet sekä nypitty savusiika. Lopuksi koristele jokiravunpyrstöillä ja tarjoile salaatti kastikkeen kera.


Tulosta resepti
Savusiikasalaatti

 

Pehmeä rahkajogurtti