Mustikkarahkakakku

Mustikkarahkakakku

ainekset

10-12 annosta
Hyydytysaika 4 h

Pohja:
250 g kaurakeksejä
75 g sulatettua voita

Täyte:
200 g mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
Puolikkaan appelsiinin mehu puristettuna
2 prk Ehrmann pehmeää maitorahkaa
1 prk Ehrmann rahkajogurttia
6 liivatelehteä
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Keksimurua, mansikoita, mustikoita ja mintunlehtiä


Pohja:

Laita keksit monitoimikoneeseen, surauta ne pieniksi muruiksi ja kaada ne kulhoon. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina kakkuvuoan (halk. 23 cm) pohjalle.

Täyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tehosekoittimessa mustikat ja appelsiinin mehu. Lämmitä osa, noin 4 rkl, mustikkaseosta kuumaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan marjaseokseen. Älä anna kiehua.
Sekoita toisessa astiassa maitorahka ja rahkajogurtti. Lisää loput marjaseoksesta, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää vielä liivateseos ohuena norona seokseen ja sekoita.
Levitä täyte keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa neljä tuntia. Koristele keksimuruilla, marjoilla ja mintunlehdillä.

 


Tulosta resepti