Lampaan kyljyksiä valkosipuliyrttiperunoilla

by Sara La Fountain

ainekset
  • 1 lampaankare
  • 7 perunaa, pestyinä ja siivuiksi leikattuina

Perunan marinadi:

  • 2−3 tl valkosipulia silputtuna
  • 0,5 nippu salviaa, silputtuna 
  • 0,5 nippu persiljaa, silputtuna
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • suolaa 
  • ripaus sokeria

Lampaan marinadi:

  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa 
  • 1 tl oreganoa
  • 1,5 rkl juustokuminaa 
  • 1 rkl dijonsinappia 
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0,5 rkl kanelia

Lampaan kastike:

  • 1,5 tl valkosipulia, silputtuna 
  • 0,5 nippu persiljaa, silputtuna 
  • 0,5 nippu minttua, silputtuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 prk Ehrmann Vähärasvaista Luonnonjogurttia (1,5 %) 
  • mustapippuria
  • suolaa 

Marinadi perunalle: sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Viipaloi perunat siivuiksi ja pyörittele siivut marinadissa. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Marinadi lampaalle: sekoita ainekset ja paista pannulla pintaväri lampaankareelle tilkassa öljyä. Valele lampaan marinadia lampaankareen päälle. Paista lammasta 200-asteisessa uunissa perunoiden kanssa 13–20 minuuttia riippuen kareen koosta.

Sekoita kaikki lampaan kastikkeen ainekset yhteen ja tarjoile lampaankareen ja perunoiden kera.


Tulosta resepti
Lampaan kyljyksiä valkosipuliyrttiperunoilla