
Lampaan kyljyksiä valkosipuliyrttiperunoilla
by Sara La Fountain
ainekset
- 1 lampaankare
- 7 perunaa, pestyinä ja siivuiksi leikattuina
Perunan marinadi:
- 2−3 tl valkosipulia silputtuna
- 0,5 nippu salviaa, silputtuna
- 0,5 nippu persiljaa, silputtuna
- 5 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- ripaus sokeria
Lampaan marinadi:
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- 1 tl oreganoa
- 1,5 rkl juustokuminaa
- 1 rkl dijonsinappia
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 0,5 rkl kanelia
Lampaan kastike:
- 1,5 tl valkosipulia, silputtuna
- 0,5 nippu persiljaa, silputtuna
- 0,5 nippu minttua, silputtuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 prk Ehrmann Vähärasvaista Luonnonjogurttia (1,5 %)
- mustapippuria
- suolaa
Marinadi perunalle: sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Viipaloi perunat siivuiksi ja pyörittele siivut marinadissa. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Marinadi lampaalle: sekoita ainekset ja paista pannulla pintaväri lampaankareelle tilkassa öljyä. Valele lampaan marinadia lampaankareen päälle. Paista lammasta 200-asteisessa uunissa perunoiden kanssa 13–20 minuuttia riippuen kareen koosta.
Sekoita kaikki lampaan kastikkeen ainekset yhteen ja tarjoile lampaankareen ja perunoiden kera.
Tulosta resepti
