Kevyt jogurttijäädyke

by Sara La Fountain

ainekset

Marenkipohja:

  • 1,6 kpl kananmunanvalkuaista
  • 0,6 dl sokeria
  • 0,8 dl tomusokeria

Jäädyke:

  • 0,8 kpl kananmunankeltuainen
  • 0,4 dl sokeria
  • 0,4 dl sekamarjapakaste, survottuna
  • 120 g Ehrmann Rasvatonta Maitorahkaa (0,2 %)
  • 0,8 dl kermaa, kovaksi vaahdotettu
  • 0,4 tl vanilja-aromia

Koristeet:

  • 0,4 rasia mansikoita, lohkoiksi leikattuna
  • 0,4 rasia vadelmia
  • 0,4 rasia mustikoita
  • 0,4 rasia boysenmarjoja Mintunlehtiä

Tee ensimmäiseksi marenkipohja: Vispaa sokeri, sekä kananmunan valkuaiset vaahdoksi. Kääntele tomusokeri varovaisesti sekaan. Laita marenki leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ympyrän muotoon siten, että nostat reunoja reilusti ylöspäin, jotta marengista tulee kulhomainen. Paista kiertoilmauunissa 2,5 - 3 tuntia 80-asteessa.

Seuraavaksi tee täyte: Vaahdota kulhossa kananmunan keltuaiset ja sokeri. Lisää joukkoon Ehrmannin maitorahka, sekä sekamarjasurvos ja sekoita. Kääntele sekaan kermavaahto, sekä vanilja-aromi. Kaada täytettä paistettuun marenkilevyyn siten, ettei täyte tule yli reunojen. Laita pakastimeen jähmettymään. Voit lisätä täytettä vielä jäähtyneeseen marenkilevyyn. Anna jähmettyä kokonaan pakastimessa ja vähän ennen tarjoilua ota jogurttijäädyke pois pakastimesta ja koristele erilaisilla marjoilla.


Tulosta resepti
Kevyt jogurttijäädyke