Kevyet omenapannukakut

by Sara La Fountain

ainekset

2-5:lle

 

Kuivat-aineet:

  • 5 dl jauhoja
  • 1 ½ rkl leivinjauhetta
  • ¾ dl sokeria
  • suolaa
  • ¼ tl kardemummaa
  • ½ tl kanelia

Nestemmäiset aineet:

  • 2 munaa
  • ½ dl öljyä
  • 1 prk Ehrmann Maitorahkaa (0,2 %)
  • 2 ¼ dl omenamehua
  • 1−2 rkl hunajaa tai agavesiirappia

 

Päälle:

  • 1 prk Ehrmann Maitorahkaa
  • 1 rasia vadelmia
  • hunajaa

Sekoita ensin kuivat ainekset hyvin keskenään. Sekoita toisessa kulhossa nestemäiset aineet keskenään. Seuraavaksi lisää osissa kuivat aineet nesteseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna seoksen seistä noin 5−10 minuuttia. Kaada pieni kauhallinen taikinaa paistinpannulle. (Paista ilman voita.) Anna pannukakun hieman paisua hiljaisella lämmöllä. Anna taikinan nousta ja jähmettyä. Käännä toiselle puolelle. Anna vielä hieman ruskistua ja tarjoile vadelmien ja Ehrmann-rahkan ja hunajan kera.


Tulosta resepti
Kevyet omenapannukakut