Keväinen vappupiirakka

Keväinen vappupiirakka

ainekset

Paistoaika 20 min 200 °C

Valkosipuli-rahkapohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 valkosipulinkynttä
200 g sulatettua voita
1 prk Ehrmann pehmeää maitorahkaa

Täyte:
3 kananmunaa
1 prk Ehrmann pehmeää maitorahkaa
1 punasipuli
1 pkt parmankinkkua
1dl juustoraastetta

Päälle ja tarjoiluun:
Rucolaa
Salaattia


Sekoita kaikki pohjan ainekset ja sekoita käsin tasaiseksi taikinapalloksi. Levitä taikina kahteen suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan tai yhteen isoon pyöreään vuokaan halk. 23 cm.
Vatkaa kananmunat kevyesti. Lisää munien joukkoon maitorahka ja juustoraaste. Sekoita.


Kaada seos piirakkavuokaan. Halkaise parmankinkut pitkittäin kahtia ja kääri suikaleista ruusukkeita. Lisää taikinan päälle puolikkkaat sipulirenkaat, parmankinkkuruusukkeet sekä juustoraaste.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele rucolalla ja tarjoile salaatin kanssa.

 

 

 


Tulosta resepti