Joulutrifle

by Sara La Fountain

ainekset
  • 0,67 pkt piparkakkuja
  • 2 prk Grand Dessert Double Choc -vanukasta (Ehrmann)
  • 2 prk Grand Dessert Vanilla -vanukasta (Ehrmann)
  • 2 dl puolukoita

 Kinuskikastike:

  • 1,33 dl fariinisokeria
  • 1,33 dl kermaa

Koristeluun:

  • 1,33 dl fariinisokeria puolukoita
     

Sekoita Grand Dessert -vaniljavanukkaat siten, että vanukkaan päällä oleva kermavaahto sekoittuu vanukkaaseen. Tee samoin myös Grand Dessert suklaavanukkaille. Pidä kuitenkin vanilja ja suklaa erillään.

Murenna 3−4 piparkakkua pieneksi muruksi ja laita murut keskikokoisen lasiastian pohjalle. Lisää päälle vaniljavanukkaista kerros niin että piparkakkumurut peittyvät. Laita seuraavaksi taas 3−4 murennettua piparkakkua, jonka päälle ripottele puolukoita. Seuraavaksi kerrokseksi laita suklaavanukkaista kerros, niin että piparkakkumurut peittyvät, ja lisää päälle taas puolukoita. Lisää niin monta kerrosta kuin haluat astian koosta riippuen.

Tee seuraavaksi kattilassa kinuskikastike. Laita molemmat ainekset kattilaan ja anna keittyä noin 5−10 minuuttia, niin että kinuski paksuuntuu. Anna jäähtyä. Lopuksi koristele trifle puolukoilla ja kaada jäähtynyttä kinuskikastiketta puolukoiden päälle. Ripottele vielä hieman tomusokeria kauniiksi hunnuksi triflen päälle. Lisää piparkakun paloja koristeeksi.


Tulosta resepti
Joulutrifle

 

Grand Dessert Double Choc