Höyhenenkevyt mansikkakakku

by Sara La Fountain

ainekset

10 annos

Pohja:

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tippaa manteliaromia

Täyte:

  • 500 g mansikoita, survottuna
  • 1,75 dl sokeria
  • 400 g Ehrmann Rahkajogurtti (0,9 %) (Vajaa 2 prk)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 kpl kananmunanvalkuaista vaahdotettuna 
  • 7–9 kpl liivatelehteä

Mansikkakiille:

  • 2,5 dl mansikkapyreetä
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 4 kpl liivatelehteä

Koristeeksi:

  • tuoreita mansikoita
  • mintunlehtiä

Tee ensin mansikkakakun pohja. Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauho, mantelijauhe, leivinjauhe, sekä manteliaromi. Sekoita aineet hyvin sekaisin.

Laita leivinpaperi uunipellille ja irtopohjainen kakkuvuoka ilman pohjaosaa leivinpaperin päälle. Kaada kakkupohjaseos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Laita uuniin ja anna paistua noin 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes pohja on kauniin ruskea ja kypsä. Seuraavaksi tee mansikkatäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Laita puolet mansikkasurvoksesta kattilaan ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa. Lisää joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet ja anna niiden sulaa. Anna seoksen jäähtyä kokonaan. Lisää jäähtyneeseen seokseen loput mansikkasurvoksesta, sitruunamehu sekä Ehrmann-rahkajogurtti. Kääntele lopuksi vaahdotetut kananmunanvalkuaiset sekaan niin, että kakkuun tulee kevyen kuohkea täyte.

Siirrä paistettu kakkupohja haluamallesi tarjoilualustalle siten, että irrotettava reunus on vielä tukena. Kaada pohjan päälle mansikkatäyte. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi. Lopuksi tee vielä mansikkakiille: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Laita kattilaan mansikkapyree, sokeri, vanilja-aromi sekä hyvin puristetut liivatelehdet. Anna seoksen lämmetä ja sokerin ja liivatelehtien sulaa. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada kakkuvuokaan päällimmäiseksi kerrokseksi.

Anna kakun vielä jähmettyä hetki jääkaapissa, ennen kuin otat irtokakkuvuoan reunuksen pois. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä.


Tulosta resepti
Höyhenenkevyt mansikkakakku

 

Pehmeä rahkajogurtti