Grand Dessert Dark Chocolate Orange -kakku

by Sara La Fountain

ainekset

5-10 annosta

  • 5 dl sokeria
  • 4,5 dl jauhoja
  • 2 dl kaakaota
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 1,5 dl öljyä
  • 2 tl vanilja-aromia
  • 2,5 dl keitettyä vettä

Täyte:

  • 2 prk Grand Dessert Dark Chocolate Orange -vanukasta

 

Kuorrutus:

  • 1 ½ dl voita, sulatettuna
  • 2 dl kaakaota
  • 6 dl tomusokeria
  • 4 rkl maustamatonta tuorejuustoa
  • 1-2 tl vanilja-aromia
  • 1 dl maitoa

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon munat, maito, öljy sekä vanilja-aromi ja sekoita sähkövatkaimella noin kahden minuutin ajan. Kaada joukkoon keitetty vesi ja sekoita (Huom! taikina on todella ohutta). Jaa taikina kolmeen kakkupohjavuokaan ja paista uunissa noin 35–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsää (voit kokeilla kypsyyttä painelemalla pohjaa cocktailtikulla). Valmista suklaakuorrutus kakkupohjien jäähtyessä. Sekoita sähkövatkaimella voisula, kaakao, tomusokeri, tuorejuusto ja vanilja-aromi. Lisää maito ja sekoita massa tasaiseksi. Kokoa seuraavaksi kakku. Kaavi vanukkaista appelsiini-vaahto erilliseen kulhoon. Täytä ensimmäinen kakkupohja suklaavanukasmassalla ja lisää päälle puolet appelsiinivaahdosta. Tasoita pinta. Lisää päälle seuraava kakkupohja ja tee samoin. Aseta viimeinen kakkupohja päällimmäiseksi. Laita kakku pariksi tunniksi jääkappiin viilenemään ja maustumaan. Ota varrastikut pois. Lisää lopuksi kuorrutus kakun päälle kauniisti ja tasaisesti. Koristele marjoilla.


Tulosta resepti
Grand Dessert Dark Chocolate Orange -kakku